Hoe glazen schuifdeuren beveiligen

Glazen schuifdeuren zijn een goede manier om licht binnen te brengen in de woning. Voor dieven en inbrekers zijn het echter gemakkelijke manieren om binnen te geraken. Dit is vooral omdat de sloten hier over het algemeen zwakker uitvallen en met weinig kracht kunnen geforceerd worden. Als de deur uit enkel glas bestaat dan kan dat gemakkelijk kapot geslagen worden. Sommigen kunnen zelfs gewoon uit de geleiders getild worden. Er bestaan enkele eenvoudige trukjes om de deuren te beveiligen waarmee men het veiligheidsgevoel en de gemoedsrust kan versterken.

De meeste schuifdeuren worden gemaakt met zwakke of breekbare knipsloten, die kunnen breken als ze geforceerd worden. Een mogelijkheid om een geforceerd binnenbreken te vermijden, bestaat erin om een nieuw slot te laten installeren in de geleiderail op de bodem. Je zal een bijkomend gat moeten boren in het schuivend deurgedeelte om ze vast te zetten als ze open staat, waardoor men dus voor luchtverversing kan zorgen terwijl men toch veilig is.

Indien je liever geen sloten gaat vervangen, dan zijn beveiligingsstaven een andere optie. Ze passen in het deel van de geleider die vrij is en vermijden zo dat de deur kan open schuiven. Afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van de staven, kunnen ze aan veel krachtuitoefening weerstaan. Beveiligingsstaven zijn beschikbaar met of zonder een afsluitelement.

 

Ook het glas dat gebruikt wordt in jouw deuren kan een zwak punt vormen. Dubbel glas of gewapend glas is sterker dan het gebruikelijke enkel glas dat in deuren gebruikt wordt. Als het glas jouw grootste zorg is, dan zou je beter nieuwe deuren laten plaatsen die reeds voorzien zijn van sterker glas. Dit zou wel eens een goedkopere oplossing kunnen zijn, dan enkel maar het glas te laten vervangen.

 

Soms tillen de inbrekers de deuren uit hun geleiders. Om dit vermijden moet je jouw deuren onderhouden door de rollen te reinigen en de schroeven aan te draaien. Aan de kop van de geleiders moet parkerschroeven worden geïnstalleerd. Deze schroeven zorgen ervoor dat er wel beweging kan zijn maar vermijden dat de deuren verplaatst worden.