Las Vegas

 

 

Over Las Vegas kan ik kort zijn: What happens in Vegas, stays in Vegas  🙂 !!!

’s Ochtend voor ons vertrek uit Grand Canyon zijn we eerst in de ochtend naar de film geweest over de Grand Canyon. Hoe het is ontstaan en wie de eerste bewoners daar waren. Heel indrukwekkend om te zien.

Na 260 miles vanuit de Grand Canyon eindelijk om 15.00 aangekomen in Las Vegas. Onderweg nog een ongeluk gezien, vlak voor ons. Alle hulpverlening, politie, brandweer, crime scene en highway patrol ter plaatse…en waarvoor? Een auto die tegen een hoge stoep bij een verkeerslicht was aangereden en wat kettingbotsing (2 a 3 auto’s). Maar goed verderop was er wel een crime scene afgezet met lint, maar daarvoor reden we te hard (om alles te kunnen vastleggen).

20 Miles voordat je in Las Vegas aankomt , zie je de Hoover Dam. Toch even 10 minuten tijd voor genomen om dat ook eens te zien. Groots zoals bijna alles in Amerika is.

In Las Vegas ons hotel, Hollywood Planet opgezocht en gevonden, maar dan een parkeerplaats….die vind je niet meteen. Blijkt dat ie aan de achterkant zit ergens onder in een garage. Wel Valet Parking, service of the hotel. Bij de incheckbalie erg druk, lijkt wel een pretparkrij. Na drie kwartier, kamer 2816 (28 ste verdieping) en de wij zijn blij om weer even bij te komen. Voor Taj toen nog een vijf sterren label, maar na gehoord te hebben dat er geen internet was (ja kon wel voor 20 dollar per dag, maar dat deden we maar niet. We hoeven niet elke dag op de computer), ging er meteen vier sterren af. Hotel Planet Hollywood is megagroot. Eigenlijk niks voor ons: we houden van kleinschalige hotels en appartementen. Niet van dat massale.

Rond 18.00 naar de Strip om een indruk op te doen, gegokt in Cesars, helaas niks gewonnen en wel door de beveiliging aangesproken dat kinderen niet mogen gokken. Taj en Amar mochten even achter een gokmachine, maar niet meer doen. Wachten op 21 jaar. Daarna wat rondgeslenterd en bij Bellagio gewacht op de fonteinshow, maar door de sterke wind ging die toch maar een minuut ervoor niet door. Bruidsstellen gezien op de Strip en de leukste winkel was toch wel The Sugar Factory.  Uiteindelijk pizza gegeten en vermoeid in slaap gevallen.

Las Vegas, The Strip is alleen voor de rijken, veel toeristen en zwervers. Een pretpark die je gezien moet hebben, maar leuk is anders. Wij vonden het groots, massaal en heel onpersoonlijk.

Morgen maar naar de werkelijke wereld…. We blijven vandaag nog in Las Vegas: wat een megastad! Het geld rolt hier goed  🙂