Tips voor het vinden van een hotel in Hoi An

Het kleine plaatsje Hoi An in het centrum van Vietnam is de laatste jaren flink in trek. Er zijn steeds meer Nederlanders die tijdens hun rondreis door Vietnam een bezoek brengen aan Hoi An. In dit artikel geven we tips voor het vinden van een verblijfplaats in Hoi An. Er zijn ontzettend veel opties waardoor het lastig kan zijn om jezelf wegwijs te maken. Lees snel verder en kom erachter welk hotel het beste bij jouw reisstijl past.

Verblijven in homestay met een Vietnamese familie

Vietnamese families weten als geen ander hoe ze reizigers moeten opvangen. In Hoi An heb je ongeveer honderd homestays – genoeg keuze dus. Een homestay is vaak een groot huis met meerdere kamers waar de Vietnamese familie zelf ook verblijft. In Hoi An is de kwaliteit van homestays doorgaans erg goed! De kamers zijn schoon en met een gemiddelde prijs van 12 euro per nacht erg goed te betalen. Wanneer je een simpele kamer met service met een glimlach prima vindt, dan is een homestay in Hoi An iets voor jou. De meeste homestays liggen dicht in de buurt van het oude gedeelte van Hoi An en daarnaast zijn er vaak gratis fietsen te verkrijgen.

Verblijven in een luxe hotel in Hoi An

Houd je van wat meer luxe en privacy, dan is een luxe hotel in Hoi An iets voor jou. De meeste luxe hotels zijn uitgerust met een zwembad, die je tijdens de zomermaanden juli tot September wel nodig zult hebben. Daarnaast ontvang je bij de meeste hotels een ontbijt waar je de eerste uren in de morgen prima op door kunt komen. De hotels zitten verspreid door het stadje heen. Wil je liever iets dichterbij het strand zitten? Dan raden we jou aan om in de buurt van An Bang beach of Cua Dai beach te verblijven. Wanneer je liever op loopafstand van het stadje verblijft, is het beter om een verblijf te vinden dicht in de buurt van het oude gedeelte. Ben je op zoek naar een luxe hotel dat in de buurt van het strand en het oude centrum ligt? Dan kies je voor Hotel Hoi An.

Verblijven in een resort in Hoi An

Ondanks dat Vietnam een ontwikkelingsland is heeft het voldoende opties voor de reiziger dat van luxere opties houdt – zeker in het centrum van Vietnam. Aan de kust van Danang naar Hoi An vind je ontzettend veel luxe hotels waar je heerlijk kunt genieten. Er zitten een aantal bekende resorts, zoals Hyatt Regency, InterContinental of de Four Season. Echter betaal je bij deze resorts al gauw een paar honderd euro per nacht. Verblijf je liever iets goedkoper, maar wil je toch genieten van wat luxers, dan is het beter om voor bijvoorbeeld Sunrise Premium resort te kiezen. Dit resort ligt in de buurt van Cua Dai beach en is van alle gemakken voorzien.

Meer informatie over Hoi An Hotels? Klik dan op de link!